NRK Meny
Video Kjartan Skjelde lager pølser med godt tilbehør

Kjartan Skjelde serverer hjemmelagde pølser på potetkrem og lompe med agurkchutney, sprø løk og salat til Marte Rommetveit og Haddy N'Jie.

Hjemmelaget pølse med sprø løk

Kjartan Skjelde lager pølsene fra bunnen av og smaker dem til med hvitløk, syrlig rødløk og krydder. Når pølsene skal serveres er det med hjemmelaget sprø løk, agurkchutney og potetkrem.

Slik gjør du

Kok rødløk med sukker, eddik og vann. Kokes til all veske har fordampet, ca. 15-20 min og avkjøl.

Bak hel hvitløk i salt på 160 °C i 20 min. Press hvitløken ut av skallet og hakk det til en puré.

Bland sammen svinedeigen med oksekjøttdeigen i en bolle. Ha på salt og elt deigen godt med hendene i et par minutter. Spe med egg og melk til deigen har en smidig og kompakt konsistens. Det er viktig at kjøtt, melk og egg er kjølig slik at farsen ikke blir kornete.

Bland farsen med hvitløk og syrlig løk og smak til med fennikelfrø, timian, pepper og skall av sitron.

Ha farsen i en sprøytepose med tyll eller en kransekakepresser. Tre på tarmen og press ut farsen til pølser. Ha pølsene på et bakepapir og sett dem i oven på 100 °C i ca. 15 min.

Pølsene stekes ferdig i en varm panne med solsikkeolje.

Sprø løk

Løken kokes i oljen under omrøring på middelsvarme til den er gyllen og sprø, ca. 10 min.
Sil av oljen og drypp den på et bakepapir. Smak til med salt.

Anrett det hele i lompe. Pølsene serveres med sprø løk, agurkchutney, potetkrem og en grønn salat.

Tips

Her finner du tilbehøret til de hjemmelagde pølsene:

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld