Laster innhold, vennligst vent..

Hjemmelaget påskesnop

Hva med å lage påskegodtet selv i år? Her er sju uimotståelige oppskrifter.

Bilder av diverse snop og konfekt

HJEMMELAGET LUKSUS: Fyll påskeeggene med hjemmelagde fristelser.

Foto: NRk

Om du skal nyte påsken i byen eller på hytta er det uansett herlig med påskeegg fulle av deilig snop. Og hva er vel mer stas enn å ha laget noe av det selv?

Sjokolade, marsipan, nougat og appelsin er kjente smaker fra påskeegget. I oppskriftene finner du både klassiske og nye varianter.

Hjemmelaget Troika

Hvor fristende høres ikke det ut? Med en påskevri med sjokoladetrukket appelsingele, marsipan og nugat.

Fylte påskeegg

Påskeegg må til i påsken, og disse lekre eggene med appelsinfyll gjør seg svært godt både i ungenes egg og til kaffen. Tar du utfordringen?

Marshmallows

I kakaoen, grillet over bålet, i påskeegget. Myke, fluffy marshmallows er alltid godt. Disse rosa søtsakene er med bringebær. Lag de enkle og klassiske firkantede, eller avanser og lag topper med en sprøytepose, sett dem på en kjeks og dypp i sjokolade.

Suksessmakroner

De er søte, små og gule som påskekyllinger, og smaker av suksess. Kremen fra suksessterten er blitt fyll i Marit Hegles makroner.

Trøfler med stout

Trøfler og øl er kanskje en litt uvant kombinasjon. Disse stouttrøflene med appelsin er rullet i pistasjnøtter, salmiakk og tørkede blåbær. Hva vil du rulle dem i? Serveres gjerne sammen med mørkt fyldig stoutøl.

Saltkarameller med vanilje

Det er aldri feil med karameller i påskeegget, og disse med salt og vanilje smelter på tunga. Du kan variere smakene selv. Hva med appelsin for påskesmak?

Konfekt med marsipan og sjokoladekrem

Lise Finkenhagens fristelser kan varieres med det du liker. Hun har brukt smaker som kanel, kaffe og hakkede nøtter, tørkede bær, revet appelsinskall og kakestrø til pynt her. Finn fram det du liker og slipp kreativiteten løs.

Har du lyst til å lage din egen marsipan til godsakene, eller ha oppskrifter på påskekaker og boller finner du det her: