Laster innhold, vennligst vent..
hjemmelaget marsipan

Du kan velge å holde marsipanen naturell, tilsette litt farge, og selvfølgelig dyppe den i sjokolade.

Foto: Marit Hegle

Hjemmelaget marsipan

Hjemmelaget marsipan er veldig godt og det er en hyggelig førjulsaktivitet å forme fine figurer sammen med barna.

Slik gjør du

Mandlene må skåldes og deretter tørke i minst ett døgn før du kan lage marsipanen.

Start med å skålde mandlene. Det gjør du ved å koke opp en kjele med vann, fjern kjelen fra varmen og legge mandlene oppi. La dem ligge i cirka fem minutter. Skyll mandlene i kaldt vann og fjern skallet. La mandlene ligge i romtemperatur og tørke i minst ett døgn. Har du ikke tid til dette, kan du sette stekeovnen på 50 grader varmluft, og la mandlene stå i ovnen et par timer.

Når mandlene er helt tørre kjører du dem gjennom en mandelkvern to ganger. Den andre gangen kverner du dem sammen med melisen. Hvis du ikke har en mandelkvern kan du benytte en food processor.

Bland inn 2 eggehviter. Tilsett litt og litt av den siste eggehviten til du oppnår ønsket konsistens. Størrelsen på eggehvitene, samt hvor tørr mandlene er, avgjør hvor mye eggehvite du behøver. Det skal bli en myk og god marsipan, som ikke er for tørr. Hvis du ønsker farge eller smak på marsipanen tilsetter du den nå. Pakk marsipanen godt inn og la den hvile på kjøkkenbenken i minst en time før du former den i ønsket fasong.

Tips

Du kan velge å holde marsipanen naturell, tilsette litt farge, tilsette litt smak (sitronskall, lakrissirup, konjakk) og selvfølgelig dyppe den i sjokolade.

Kilde: Marit Hegle