NRK Meny
Iskrem
Foto: Colourbox

Hjemmelaget iskrem

Det er ikke vanskelig å lage sin egen iskrem. Det går litt raskere med en ismaskin, men man klarer seg uten, hvis man husker på å røre i iskremen mens den fryses ned.

Slik gjør du

Grunnoppskrift iskrem

Visp eggeplommene luftig med melisen.
Visp fløten stiv.
Velg ønsket smak og bland det inn i fløtekremen før den blandes med eggedosisen.
Bland krem og eggedosis.

Frys 4– timer eller i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller.

Ta isen ut av fryseren litt før servering.
Lag kuler med isskje eller server fra bollen.

Vanilje
Smak til kremen med 2–3 ts vaniljesukker eller skrapet frø fra 1 vaniljestang.

Sjokolade
Smak kremen til med hakket eller revet sjokolade, sjokoladesaus, sjokolademelkpulver, kakao, dajmkuler eller non stop.

Mokka
Visp kremen sammen med 1 ts pulverkaffe.

Bær
Smak kremen til med friske eller frosne bær eller litt syltetøy.

Krokan
Smak kremen til med grovknust krokan, kjøpt eller hjemmelaget.

Hjemmelaget krokan
Smelt 1 ½ dl sukker i stekepanne, ha i 1 dl grovhakkede mandler.
Kok i 1 minutt til fargen er gyllen.
Hell blandingen på bakepapir og avkjøl før den knuses.

Rom-rosin
La rosiner trekke 3 – 4 timer i rom og rør dem inn i kremen.

Kilde: Tine kjøkken