NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Hjemmelaget hamburger og hamburgerbrød med avokado og mangosalsa

Hamburger med hjemmelaget hamburgerbrød, mangosalsa, avokado og mye mer.

Foto: NRK

Hjemmelaget hamburger og hamburgerbrød med avokado og mangosalsa

– Denne burgeren er helt himmelsk! Vårlig, fresh og fine farger. Vi kaller den bare et burgerberg, sier programlederne i Brønsj på NRK P1. De fikk servert denne hamburgeren av rockekokk Mats Paulsen.

Slik gjør du

Hamburgerbrød

Start med deigen til hamburgerbrødene.
Hell 50 g tørrgjær i en bolle sammen med 200 g hvetemel og lunkent vann. La det stå i 10 min for å se om gjæringsprosessen virker.

Hell så i 1 egg, resten av melet, salt og sukker og kjør sammen til en klebrig deig i en kjøkkenmaskin i ca. 6 minutter. Smør en bolle med olivenolje, hell i deigen og sett den til heving til den har doblet i størrelse (ca. 1-2 timer).

Legg så deigen over på kjøkkenbenken og del opp i 6 emner. Rull de til fine runde boller og legg de på bakepapir og hev i 1 time til.

Bland 1 egg og melk og smør forsiktig på bollene. Strø over sesamfrø og stek i ovnen i 15 minutter på 190 °C.

Hamburgere

Bland alle ingrediensene til burgerne og form til runde boller. Stek på høy temperatur for å få en fin stekeskorpe. Sett ned varmen litt og stek ferdig i ca. 10 min. Legg på en osteskive mot slutten.

Mangosalsa

Kutt mango i terninger. Tilsett opphakket rødløk, chili, koriander og lime.

Servering

Monter burgeren lagvis med currydressing (majones, rømme og curry), salat, avokado, tomat, rødløk, burger, mangosalsa og bacon. Server med potetgull eller french fries.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj