Video Kjartan Skjelde lager energibar

Kjartan Skjelde lager energibar i Førkveld.

Hjemmelaget energibar

Din egne hjemmelagde energibar kan du spise til frokost, lunsj eller kveldsmat. Eller den kan pakkes inn som førjulsgave. Kjartan Skjelde viser deg hvordan du gjør det.

Slik gjør du

Bland sammen havregryn, rosiner, tørkede bær og mandler i en bolle. Ha i honning, eggeplommer og brunt sukker. Rør godt rundt og spe med smeltet smør til det har blitt til en tykk deig.

Spre deigen ut over et stekebrett med bakepapir, ca. 3 cm tykt og bak det på 170 °C i 30 min i stekeovnen.

Skjæres opp i passende størrelser når massen er temperert.

Ha energibarene i en krukke med lokk eller i klar cellofan som små gaver. Oppbevares kjølig.

Tips

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld