Slik gjør du
Crème fraîche
Bland fløte og surmelk i en bolle. Legg over plastfilm med noen hull eller et lokk og la det stå i romtemperatur i to døgn. Settes i kjøleskapet og er holdbar inntil en måned.
Syrningsprosessen går saktere i kjøleskapet, men den fortsetter. Først er den en vilt god naturell dipp, uken etter en kanskje smaksatt kald saus for til slutt å brukes i matlaging når den har modnet enda mer.
Med bearnaisesmak til grillet kjøtt
Kok løken myk i eddik og vann. Sil av og la løken avkjøles. Finhakk estragon og persille og bland med løk og crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
Med eple og pepperrot til grillet fisk
Bland alle ingrediensene.
Med sitron til grillede grønnsaker
Riv skallet på sitronen. Finhakk fruktkjøttet fra halve sitronen. Bland med crème fraîche og tilsett sukker.