NRK Meny
Hjemmelagde tortillalefser med svinekjøtt og enkel salsa

Det blir alltid altfor mye i lefsa. Rockekokken anbefaler noen dråper limesaft over rett før du spiser tacoen.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Hjemmelagde tortillalefser med svinekjøtt og enkel salsa

Når døtrene til Lars Erik Vesterdal får bestemme hva som skal serveres i radioprogrammet Brønsj så blir det taco. Tacolefser, krydderblanding og salsa er sånt du lager selv, etter Lars Eriks oppskrift.

Slik gjør du

Tortillalefser

Bland hvetemel, maismel, salt, olje og vann til en smidig deig. Del den opp i 12 like deler på cirka 50 gram, og form små boller. La bollene hvile i 15 minutter. Kjevle ut bollene til lefser på cirka 12 centimeter i diameter. Stek dem gylne i en teflonpanne på middels varme. Legg lefsene i et fuktig klede, slik at de holder seg myke.

Salsa

Kutt opp tomatene i små biter og bland dem med bokstomater, finkuttet løk og masse koriander. Smak til med salt, sukker og litt limesaft.

Svinekjøtt

Stek svinekjøttet mørt i en panne, tilsett tacokrydder og 1 desiliter vann og kok dette sammen.

Servering

Legg lefsene på en tallerken og fyll dem med salat, kjøtt, litt vårløk, ost, rømme, mais, hjemmelaget salsa og koriander. Press litt frisk lime over rett før du spiser, da blir det helt fantastisk.

Tips

Hvordan lager du tacokrydderet selv? Her finner du oppskriften: Taco med hjertesalat, kylling, avokadomos og hjemmelaget tacokrydder

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj, NRK P1