NRK Meny

Hjemmelagde marshmallows

Myk marengs og gelatin blir det danskene kaller skumfiduser. I Norge har vi lånt navnet fra den amerikanske utgaven, marshmallows.

Slik gjør du

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i minimum 20 minutter.

Varm opp sukker, vaniljefrø og vann til 140 grader. Bruk sukkertermometer. Når sukkermassen når 135 grader, begynner du å piske eggehvitene i en bollel. Når sukkermassen når 140 grader helles den i en tynn stråle over de piskede eggehvitene, mens det fortsatt piskes.

Vri vannet av gelatinen, og ha den i blandingen av sukker og eggehvite. Fortsett å piske til massen er kjølt ned, 5-10 minutter.

Dryss melis på benken, og lag marshmallows med den formen du ønsker. Du kan f.eks. lage en gigantisk eller veldig lang marshmallow. Valget er ditt.

Tips

  • Marshmallows smaker godt mellom to kjeks, - en s’more sandwich - sånn som de gjør det i Texas.
  • Jeg foretrekker jeg å ha sjokoladetrekk på hele herligheten! Easy!

Kilde: Tobias Hamann-Pedersen i TV-serien All verdens kaker – med Tobias/DR