Slik gjør du
Kjør kaldt kjøtt og spekk sammen med løk gjennom en kjøttkvern på grovt hakk, cirka 3 millimeter. Kjør 2 ganger.
Rør først inn saltet, så resten av krydderet.
Ha i halvparten av melken. Spe i potetmelet og ha i resten av melken og fløten og rør godt sammen. Konsistensen skal være som en fast grøt.
Deigen stappes i svinetarm i ca. 40 cm lange pølser og knyttes sammen med hyssing. Pølsene trekkes i vann, øl eller grønnsakkraft i cirka 20 minutter, i ca. 85 graders varme.
Avkjøles og stekes i smør.
Tomatmarmelade
Del cherrytomatene i fire og ha dem i kjelen sammen med sukker, saften av limen, rosmarinkvistene og frøene fra 1/2 vaniljestang. Kok opp og la det småkoke i 30-40 minutter. Marmeladen skal ha en tykk, sirupsaktig konsistens. Den tykner mer etter at den er blitt kald, så pass litt på.
Ha den varme marmeladen over på rene glass. Ta ut rosmarinkvistene.
Tips
- Tomatmarmeladen passer til mange kjøttretter og er veldig god til ost.