NRK Meny
Smakstilsetninger is

Kjøkkensjef Trond Åm på Kalas & Canasta bruker bare melk, sukker, fløte, egg og vanilje når han lager is.

Foto: Ella Berit Mathisen / NRK

Hjemmelaga is på ett kvarter

Slik lager du is fra bunnen - på femten minutter.

Slik gjør du

Vaniljeis

Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha frø, melk og fløte i en kjele. Visp sammen eggeplommer og sukker. Slå den kokende fløtemelka over plommene mens du visper. Hell blandingen tilbake i kjelen. Varm blandingen på svak varme til den tykner. Rør med slikkepott. Sil blandinga, og la den avkjøles før du har den i fryseren.

Sorbet

Legg gelatinen i kaldt vann i ca sju minutter. Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Ha i gelatinplata, og visp dette inn i puréen. Smak til med sitron, og sett blandingen i fryseren.

Tips

Tilsett jordbær i vaniljeisen, og framkall rosa smil hos store og små i varmen.

Les mer om oppskriften her: Hjemmelaga is på ett kvarter - NRK – Trøndelag

Kilde: Kjøkkensjef Trond Åm på Kalas & Canasta