Hirse- og havregrøt med ris- og kokosmelk

Treffer du på grøtbilen i Stavanger er dette en av variantene du kan kjøpe. Men du kan jo også lage den selv.

Foto: Tamara Kuklina

Hirse- og havregrøt med kokos

Denne grøten heves noen hakk med kokosmelk. Med enkle grep er den både gluten- og melkefri. Og toppingen, den velger du selv.

Slik gjør du

Tamara Kuklina sluttet i oljejobben og startet opp grøtbar og grøtbil. Nå kjører hun rundt i Stavanger med grøt som kan friste de fleste. Her får du en av hennes spesialiteter.

Kok opp vann med hirse og ha i litt salt. Tilsett havregryn.

Når det meste av vannet fordampet, tilsetter du melk litt etter litt. Rør mens du tilsetter melk.

Hvis du lager en stor porsjon kan det være lurt å dele det opp i mindre kjeler og vente til grøten når kokepunktet, mellom hver gang du tilsetter melk.

La grøten småkoke på lav varme i omtrent 35 minutter. Rør av og til.

Tips

Grøten smaker godt alene, men topp gjerne med det du liker. Honning, friske bær, kokos, sukker eller syltetøy fungerer svært godt.

Tamaras tips: – Jeg synes kokosflak eller kokosmasse og litt skogsbærsyltetøy er best.

Kilde: Grøtbar.no/Tamara Kuklina