Himmelsk sjokoladekake

Sjokoladekaken prikkes med en gaffel når den kommer ut av ovnen og varm glasur helles over. Så skal kaken stå i kjøleskapet og bli kald. Her er den pyntet etterpå med sjokolade og melis.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Himmelsk sjokoladekake

Sjokoladekake i langpanne har lett for å bli tørr. Her lærer Mats Paulsen deg et triks for å tilføre fuktighet og gjøre sjokoladekaken saftig og god.

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 °C.

Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm opp til smøret er helt smeltet. Rør til en jevn masse. Rør inn sukker og pisk inn rømmen. Pisk inn ett og ett egg om gangen, rør så inn mel og natron og rør alt til en fin deig.

Ha deigen i en stor, papirkledd langpanne og stek den i ca. 30 min. Sjekk med en kakenål om den er ferdigstekt.

Oppskrift på saftig sjokoladekake i langpanne

Ta kaken ut av ovnen og prikk den straks med en gaffel over hele kaken. Hell over den varme glasuren og bre den utover. Den vil renne ned i hullene og gjøre kaken bløt. La kaken avkjøles i kjøleskapet til den er helt kald.

Glasur

Glasuren lages ved å smelte smøret, blande inn de andre indre ingrediensene og røre alt godt sammen til en glatt glasur.

Tips

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj