NRK Meny
Hestefilet med urteduftende grønnsaker og chilibearnes

I Hygge i hagen serveres hestekjøttet med urteduftende grønnsaker og chilibearnes.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Hestefilet med urteduftende grønnsaker og chilibearnes

Hestekjøtt er ikke så vanlig lenger. Men Tareq Taylor slår et slag for dette fine kjøttet. Han serverer indrefilet av hest med urteduftende grønnsaker og en bearnes som er uten estragon men med chili og løk.

Slik gjør du

Urteduftende grønnsaker

Vask alle rotfruktene og potetene. Kokes i vann til de er møre, men fortsatt har en kjerne. Hell av vannet.

Skjær rotfruktene i store fine biter. Hakk urtene grovt, ca. 1 dl totalt, og bland sammen med de varme rotfruktene i en stor bolle. Hell over kaldpresset rapsolje, salt og pepper etter smak.

Chilibearnes

Finhakk sjalottløk og hvitløk og fres løken i en kasserolle med en liten klatt smør til det har blitt gyllenbrunt. Ta kasserollen av varmen og la den avkjøles litt. Tilsett vann, eddik, chiliflak og eggeplommer. Skjær smøret i kuber.

Sett kasserollen tilbake på svak til middels høy varme og visp kontinuerlig. Når sausen begynner å tykne tilsettes smørkuber. Litt smør om gangen vispes inn i den varme sausen. Pass på varmen, sausen skal ikke koke! Blir sausen for varm tilsetter du litt kaldt vann med en gang og tar kasserollen bort fra varmen. Visp hele tiden!

Fortsett til alt smøret er vispet inn i sausen. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chili.

Hestebiff

Skjær kjøttet i 3-4 cm tykke skiver og stek til den er stekt etter ønske. Kjøttet skal håndteres på samme måte som storfekjøtt. Ha på salt og pepper etter smak.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i Strömsö/SVT