Hermetiske pærer med krem

Små glass med lokk blir fine til dessert. Paul Svensson gir hermetiske pærer ekstra pæresmak.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Hermetiske pærer med krem

Det skal lages dessert. Men hva har vi? Med enkle ingredienser som du ofte har i huset kan du lage en rask dessert. Paul Svensson brukte hermetiske pærer, pærejuice, gelatin, sjokolade og litt kremfløte i denne oppskriften.

Slik gjør du

Åpne boksen med pærer og hell bort laken. Skjær pærene i terninger. Legg pærebitene i glass med lokk eller dessertskåler.

Bløtlegg gelatinen. Kok opp 1 dl pæremost/sider/juice og Xanté og smelt gelatinen. Ha i sukker hvis det trenges mer søtt. Ha på resten av pæremosten. Hell over pærene så pærene dekkes.

La det stå kaldt og stivne i minst 20 minutter.

Serveres med lettvispet krem, revet sjokolade og hakket After Eight.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE