NRK Meny
Helstekt indrefilet med potetfondant og rødvinssmør
Foto: André Strand / NRK

Helstekt indrefilet med rødvinssmør og potetfondant

Her får du festmiddag, pluss roastbiff av restene.

Slik gjør du

Bind opp kjøttet med hyssing. Gni inn steken med salt og pepper og brun den på en medium varm panne sammen med smør, olje, hvitløk og timian.
La kjøttet hvile i 5 min.
Sett deretter steken i ovnen i ca 15 min på 160 ºC. Ta steken ut og la den hvile. Sett den inn i ovnen på nytt i 15 min.

Rødvinssmør

Ha rødvin, balsamicoeddik og oksekraft i en panne. La væsken koke til ca 2/3 er fordampet. Pisk deretter inn 250 g smør (terninger). Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og hold sausen lun.

Grønnsaker

Kutt potetene i store firkanter og stek dem i en panne med olje. Ha i timian, hvitløk, salt og pepper. Når potetene blir gylne på farge tilsettes 100 g smør. La potetene steke videre til dem blir møre.

Skrell gulrøttene og stek dem i panne i ca 3 minutter. Tilsett 1 ss smør og 2 ss smør. La gulrøttene karamellisere.

Kutt soppen i biter og stek dem i panne. Smak til med salt, pepper og hakket persille.

Kutt av toppen på aspargesbønnene og kok dem i lettsaltet vann i 3 minutter.

Anrett det hele på en stor tallerken, gjerne med en frisk salat til.

Roastbiff

La kjøttet som er til overs avkjøles i plastfolie. Når kjøttet er kaldt er roastbiffen ferdig. Pålegget holder seg fint i kjøleskapet i ca 5-7 dager.