Helstekt indrefilet med oksehale- og jordskokkragu

Helstekt indrefilet serveres med oksehale- og jordskokkragu, braiserte poteter, aspargesbønner med bacon og en rødvinssaus.

Foto: Alf Børjesson/www.matprat.no

Helstekt indrefilet

I noen anledninger er det verdt å koste på seg det aller beste. Selv om dette betyr dyre, lite tilgjengelige råvarer og tidkrevende, avansert tilberedning. Denne oppskriften har alt, og en smak i verdensklasse.

Slik gjør du

Den ytre hinnen på indrefileten skjæres av med en spiss kniv.

Sort pepper brennes i tørr og varm stekepanne 2–3 minutter, avkjøles og grovknuses.
Krydre fileten med pepperen, salt og salvie.
Stek fileten i varm panne på alle sider, stikk så inn et steketermometer.

Stekes i ovn på rist ved 160 °C i ca. 30 minutter til steketermometeret viser 55 °C for rød filet og 60 °C for medium stekt filet.

La så fileten hvile 15–20 minutter så kjøttsaften får satt seg.

Tips

Denne retten er satt sammen av Charles Tjessem, verdensmester i kokkekunst 2003, og er i verdensklasse.

Kilde: www.matprat.no