NRK Meny
Helstekt biff med bearnes og potetgull

Lars Erik Vesterdal bruker ytrefilet med fettlokk til helstekt biff.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Helstekt biff med hjemmelaget bearnés og potetgull

Bearnéssaus er en klassisk saus til kjøtt. Hjertesalat med olivenolje, salt og pepper serveres til middagen med helstekt ytrefilet, bearnéssaus og potetgull.

Slik gjør du

Helstekt ytrefilet

Gni inn kjøttet med salt og pepper, og brun det godt i ei panne med smør.
Sett det inn i en forvarmet ovn på cirka 180 grader. Stek til kjøttet har en kjernetemperatur på 54-55 grader. Dette tar omtrent 20-30 minutter avhengig av kjøttet. Hvil kjøttet i minimum ti minutter før du skjærer i det.

Bearnéssaus

Kok inn estragoneddik og kuttet løk til halv mengde. Avkjøl litt og tilsett to eggeplommer. Spe forsiktig inn smeltet smør. Hvis sausen blir for tykk kan du tilsette noen dråper vann. Smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft. Hvis det er noe stekesjy fra kjøttet er det perfekt å tilsette i sausen.

Server dette med potetgull og litt salat toppet med olivenolje. Lykke til!

Kilde: Lars Erik Vesterdal