Slik gjør du
Hellebrød
Bland sammen alle ingrediensene til en fast deig. Del den i fire og ta med deg deigen på tur sammen med det ekstra melet til utbaking.
Plasser en støpejernspanne eller en steinhelle på bålet. Bak ut deigen med hendene til tynne brød, cirka 15–20 cm i diameter. Stek dem i cirka ett minutt på hver side.
Avkjøl i et kjøkkenhåndkle mens du lager fyllet.
Fyll
Legg løken til baking i glørne. Stek oppdelt sopp forsiktig til væsken er fordampet. Tilsett smør og hvitløk. Fortsett å steke til det blir gyllent.
Ha tilslutt i det røykte kjøttet og la det steke med i cirka ett minutt.
Smør rikelig med kremost på brødet. Trykk ut den bakte løken av skallet og fordel den over osten. Så fortsetter du med soppblandingen. Til slutt topper du med litt urter, blader og bær fra skogen.
Tips
Nystekte hellebrød smaker fantastisk!
Foto: Carina Ahlskog / YLEForbered deg før du drar hjemmefra med å rense og dele opp det du skal bruke, så blir det enklere når du sitter ved bålet.
Du kan bruke forskjellige typer kremost. Anders Samuelsson bruker en geitost.
Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE