Slik gjør du
Det er best når gryna er behandlet på forhånd, dvs. tatt av noe av skallet slik at det ikke blir så veldig tungt.
Fres løken i smør, ha på gryn, la de bli blanke og spe med kraft som til en risotto, kok i ca. 30 min. Rør litt underveis.
Stek soppen gyllen i litt olje, ha i en skje smør mot slutten, krydre.
Ha soppen i gryna. Rør i osten. Legg i de skrelte kokte krepsene. Smak til med salt, pepper, litt sitron, og olivenolje. Tilsett gjerne 1 ss finhakket gressløk. anrett på tallerkener, hell over litt olivenolje, og pynt med masse krondillblomster.
Koke kreps
Kok opp vann og grønnsaker, la det putre i et kvarter før du legger i skylte kreps. La dem koke i ti minutter. Avkjøl dem raskt i laken. Bør ligge til dagen etter, slik at de blir ekstra saftige og smakfulle.