Laster innhold, vennligst vent..
Potetsalat med ansjos og kapers

Sara Begner helsteker oksefilten på grillen, men du kan også bruke stekepanne og stekeovn, mener hun. Hun serverer potetsalat ved siden av kjøttet.

Foto: Peter Tullberg / SVT

Helgrilla oksefilet og potetsalat med egg, ansjos og løk

Potetsalaten med egg, ansjos, kapers og bønner blir noe litt utenom det vanlige. Sara Begner serverer den sammen med skiver av helstekt oksefilet som er fylt med urter og hvitløk.

Slik gjør du

Tenn grillen, og sett på potetene. Kok eggene så de blir hardkokte.

Skjær et snitt langs oksefileten, omtrent inn til midten. Fyll den med persille, kapers, revet sitronskall og hakka hvitløk. Knyt fileten sammen med hyssing som tåler varmen. Ha salt og pepper på, og legg fileten på grillen. Sett på lokket.

Kjøttet skal grilles på ganske svak varme. Snu fileten omtrent hvert femte minutt. Når den er ferdig, skal filten ha en jevn brunfarge utenpå, og kjernetemperaturen skal være mellom 58 og 60 grader. Du kan måle med steketermometer.

Pakk kjøttet i folie og la det hvile før du skjærer det opp.
Potetsalat

Kok bønnene i salta vann i to minutter. Finhakk løk og urter. Skjær ansjos i biter på omtrent en centimeter. Bland sennep, sitronsaft, olivenolje, ansjos (også krafta fra boksen), finhakka urter, løk og kapers i en bolle.

Skjær de kokte potetene i mindre biter. Kutt opp bønnene, og bland alt med urtesausen.

Del eggene i fire biter og legg dem over potetsalaten. Serveres med skiver av helstekt oksefilet.

Tips

Hvis du ikke har grill, kan du brune kjøttet i ei grillpanne og steke fileten i ovn til kjernetemperaturen er 60 grader.

Kilde: Sara Begner i TV-serien Saras kjøkken/SVT