Hel kylling med selleristuffing og fruktris

Helstekt kylling med selleristuffing og fruktris.

Foto: www.egg.no/ Ragge Strand

Hel kylling med selleristuffing og fruktris

Helstekt kylling er som skapt for søndager. Ekstra godt blir det hvis du stuffer kyllingen.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Stuffing
Kok sellerien noen minutter til den er mør.
Stek løk og bacon i litt smør.
Bland inn selleri og urter.
Trekk pannen til side og tilsett strøkavring, worcestershiresaus og egg.
Smak til med salt og pepper.
Fyll kyllingen med stuffingen og bind sammen beina med hyssing.

Pensling og steking av kylling
Bland alle ingrediensene og pensle kyllingen.
Stek den midt i stekeovnen ved 180–200 °C i 1 1/4-1 1/2 time.
Pensle gjerne kyllingen under stekingen.
La kyllingen hvile i 10 minutter før den skjæres opp.

Ris
Kok risen etter anvisning på pakken.
Fres finhakket løk i litt smør til den er blank.
Tilsett eplene i terninger og la dem bli så vidt møre.
Ha i rosiner og bland inn risen.
Smak til med salt og pepper.

Grønn urtesaus
Ha erter og spinat (grønn salat) i en kjele sammen med litt smør og fres det noen sekunder.
Hell over buljong og melk og la det koke opp.
Hell sausen over i en hurtigmikser sammen med hakkede urter og kjør til en glatt saus.
Ha i crème fraîche.
Hell sausen tilbake i kjelen og smak til med salt og pepper.
Pisk gjerne inn litt kaldt smør for å få sausen blank.

Kilde: www.egg.no