Hopp til innhold
Heksefingre

Det er enkelt å lage blodige heksefingre.

Foto: Marit Hegle

Heksefingre

Grøss! Tenk at kransekakemasse, mandler og melis kan bli til en knoklete og blodig finger. Det passer perfekt til halloweenfeiringen.

Slik gjør du

Heksefingrene smaker aller best hvis du tar deg tid til å lage kransekakemassen selv. Hvis tiden ikke strekker til kan du fint benytte ferdigkjøpt kransekakemasse.

Heksefingre

For å lage fingrene triller du en passelig mengde kransekakemasse til en pølse. Bruk to fingre for å lage pølsene litt smalere på hver side av fingerleddet. Da blir det nesten som en liten «klump» på midten, slik det er på vanlige fingre. Benytt en skarp kniv til å markere leddene på fingrene. Se gjerne på dine egne fingre for inspirasjon. Lag heller fingrene for tynne enn for tykke, og husk at de faller litt utover under steking.

For å lage negler legger du mandler i kokende vann i et par minutter. Fjern deretter skallet på mandlene. Del mandlene i to. Mandlene er naturlig delt i to, så du må bare finne ut hvor «skillet» er og løsne dem. Legg en halv mandel ytterst på hver finger og press forsiktig ned.

Mal gjerne over mandelneglene med litt gul og/eller grønn konditorfarge, eller litt gele/pastafarge utblandet i litt sprit.

Fingrene stekes midt i stekeovnen på 180 grader i cirka 10 minutter. Avkjøl deretter fingrene på en rist.

For å gjøre fingrene ekstra makabre kan du blande litt melis, vann og rød pasta/gelefarge som du kliner litt vilkårlig på enden av fingrene. Da ser det ut som om fingrene er revet rett av heksen.

Kransekakemasse

Mal mandlene på en mandelkvern. Bland inn melis og rør godt. Bland inn eggehviten til deigen har blitt fast. Pakk deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 4 timer før du triller ut heksefingre.

Kilde: Marit Hegle