NRK Meny

Havabbor med teduftende moreller og tomatsalat

Slik gjør du

Hell 0,5 dl kokende vann over tebladene og la det trekke i 5 minutter.
Sil av bladene.
La halvparten av morellene trekke i teen i 20 minutter.
Sil så vekk teen.

Hell sukker og salt over løken og hvitløken og bland godt.
Dekk til og la det stå i 20 minutter.

Skjær et kryss i bunnen av tomatene.
Forvell dem i et halvt minutt, og skyll dem så i kaldt vann.
Skrell dem, del dem i båter og ta bort kjernene.
Hell eddik, olje, pepper, alle morellene og tomatene i løkblandingen.

Stek fisken i olje i en panne i 3-4 minutter.
Legg den på et fat og dekk til med folie.
La den så stå på et varmt sted i 3 minutter.

Server med tomatblandingen over.
Til slutt drypper du over litt olivenolje.

Kilde: Kylie Kwong