Laster innhold, vennligst vent..
Tre varianter av hamburgere

Det er tilbehøret som gjør hamburgerne til en smaksopplevelse. Trine Sandberg har tre varianter til sin sommerfest.

Foto: Trine Sandberg (trinesmatblogg.no)

Hamburgere

Trine Sandberg gjør det meste klart på forhånd når hun inviterer til hamburgerfest. Hamburgerne skal stekes rett før de serveres, og så kan du selv velge tilbehør.

Slik gjør du

Del opp kjøttdeigen/karbonadedeigen i 12 deler (150-180 g), og form jevnstore burgere, ca. 1 ½ cm høye. Bruk gjerne hendene (fukt dem gjerne med vann) og ikke jobb mer med deigen enn strengt nødvendig, så unngår du at burgerne blir kompakt. Krydre burgerne med salt og nykvernet sort pepper.

Grill burgerne i 2-3 minutter på hver side, til de har en fin stekeskorpe på begge sider. Pass på å ikke oversteke, da blir burgeren tørr og kjedelig. Selv foretrekker jeg at burgeren har et hint av rosa i midten. Burgerne kan eventuelt stekes i stekepannen også, i nøytral olje og varm stekepanne i ca. 3 minutter på hver side. La dem deretter ettersteke på svak varme til de er passe stekt.

Burgerne bør stekes umiddelbart før de skal serveres, men du kan gjøre klar burgerne tidligere på dagen, og oppbevare dem tildekket i kjøleskapet.

Tips

Sjekk oppskrifter på halvgrove hamburgerbrød, paprikasalsa, rødløkskompott og alt det andre gode du kan ha på hamburgerne. Sommerfest med hamburgere på menyen

Kilde: Trine Sandberg i Sommeråpent 2016