NRK Meny
Hamburgerbrød til sliders

Anne Hjernøes myke hamburgerbrød bruker hun til pulled andebryst.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR

Hamburgerbrød til sliders

Brød til burgere skal være myke. Ikke noen sprø, harde skorper. Anne Hjernøe har oppskriften til myke hamburgerbrød.

Slik gjør du

Varm melk og vann til det er lunkent. Rør gjæren ut i den lunkne væsken sammen med honningen. Når alt er oppløst tilsettes egg, salt og avkjølt smør. Bland alt godt sammen og tilsett hvetemel litt etter litt. Rør godt til du har en elastisk deig som gjerne kan være klissete. Legg over et fuktig håndkle og la det heve i 40-50 minutter, helst på et lunt sted.

Når deigen er hevet formes den til små boller som trykkes flate og settes på bakepapir på bakeplate. Bruk vann på fingrene i stedet for mel når du former bollene. La dem heve i 20-30 minutter under et fuktig kjøkkenhåndkle.

Pensle dem med en eggeplomme rørt ut i litt vann. Dryss over sesamfrø og stek brødene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10-14 minutter, alt etter hvor små de er.

Når brødene er gylne og de høres hule ut når du banker i bunnen er de ferdige. Sett hamburgerbrødene til avkjøling på rist.

Tips

Anne serverer pulled andebryst, laget som små hamburgere, i disse hamburgerbrødene.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Anne lager mat i New York/DR