Laster innhold, vennligst vent..

Halloween-godteriet du lager sjøl

Enten du venter nabobarna på døra, eller har slikkmunner i huset, kan det vært greit å ha noe på lur til Halloween. Her er oppskriftene på hjemmelagd halloween-godteri.

Søte spøkelser

De søte spøkelsene er egentlig små marsipankaker. Lise Finckenhagen baker sukkerbrød, stikker ut små kaker, fyller dem med karamellisert pære og har marsipanlokk oppå.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Allehelgensaften, engelsk Halloween, faller i år i ei helg – nemlig på fredag. Det er dermed ingen grunn til å la godteriet ligge! Uavhengig om slikkmunnene ringer på døra, eller allerede er inne i huset ditt, kan det være greit å ha noe på lur.

Vaniljekarameller

Lise Finckenhagens karameller.

Foto: Rune Lind / NRK
Bringebærmarshmallows

Hjemmelagde marshmallows med bringebær.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

De forseggjorte spøkelsene øverst i artikkelen er signert Lise Finckenhagen. Egentlig er det små bløtkaker med marsipanlokk. Finckenhagen stikker små kaker ut av sukkerbrød, fyller dem med karamelliserte pærer og pynter dem med marsipan og smelta sjokolade.

Marshmallows kan du lage hjemme

Samme kokk har lagd flere søte fristelser til glede for NRK Mat-leserne – blant annet flere karamelloppskrifter. Finckenhagen bruker Viking-melk og kremfløte, og i den ene oppskriften setter hun en salt spiss på karamellene.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Natten før allehelgensdag, som er 1. november, kler barna seg ut og går rundt i nabolaget og truer med rampestreker hvis de ikke får godterier. Slik har det alltid vært i USA, men kanskje er det ikke bare en amerikansk tradisjon, som vi har overtatt. Petter Schjerven kaster seg inn i feiringen - og gir oss sin versjon av spøkelseskvelden - på bare 5 minutter!

VIDEO: Usikker på hvorfor vi feirer halloween? NRK Skole og Petter Schjerven har svarene.

Popcakes eller cake pops

Cake pops.

Foto: Fra TV-serien Anne lager mat i New York / DR
Seigmenn

Seigmenn – eller seigterninger, som disse vel burde hete.

Foto: Einar Espeland / NRK
Oreokuler

Kuler med Oreo-kjekt og smøreost.

Foto: Arne Petter Marthinsen / NRK

Slik Halloween feires i Norge i dag, er mye importert fra USA. Da skader det vel ikke å by på hjemmelagde marshmallows. Lise Finckenhagen lager dem med bringebær, og pynter dem med sjokolade.

Cake pops er stort i samme land. Etter et besøk på Magnolia Bakery i New York, som gjennom TV-serien Sex og singelliv blei kjent for sine cupcakes, lager den danske kokken Anne Hjernøe fargerike kreasjoner.

Hun bruker kake eller muffins fra i går i sine, og pynter dem med spiselig glitter. Du kan også prøve Hjernøes kokosbar, som er kokosmasse overtrukket med sjokolade.

Sjokoladekonfekt i mikrobølgeovnen

Hvis du orker mer, kan du lage sjokopops med popkorn, tranebær og pistasienøtter signert Mette Blomsterberg. Mikrobølgeovnen er en god hjelper i oppskriften på sjokoladekonfekt med karamell og salt.

Kjeks og smøreost er basisen i Oreo-kulene. Hvis du ikke er blant sjokoholikerne, er kanskje hjemmelagde seigmenn mer din stil.

Lager du ditt eget godteri? Knagg bildet ditt med #nrkmat, så havner det i galleriet vårt. Eller la deg inspirere av det andre har lagd:

Laster innhold, vennligst vent..