Halloumi og gresk salat
Foto: Anne Valeur i Julies grønne kjøkken / Kagge

Halloumi og gresk salat

Halloumi er en ost som tradisjonelt lages av fåremelk. Du steker den gyllen i pannen. Den smaker aller best når den er varm. Til halloumi passer det godt med en klassisk gresk salat.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skrell agurken og del den i to på langs. Fjern frøene og kutt agurken i skiver. Del tomatene i mindre biter og finhakk løken. Bland dette sammen med oliven og dill.

Kutt halloumi i skiver. Stek halloumiskivene i en varm og tørr stekepanne. La skivene ligge i ro i to til tre minutter, eller til de har fått litt stekeskorpe. Snu skivene og stek videre på den andre siden.

Halloumi nytes helt nystekt. Serveres med gresk salat og toppes med litt olivenolje, nykvernet pepper og basilikum.

Kilde: Julie Ilona Balas i Sommeråpent 2016