Video Andreas Myhrvold lager hakkebøf

Andreas Myhrvold tar på seg en blå hanske når han blander ut kjøttdeigen. Se i videoen hvordan han gjør det.

Hakkebøf

Du bestemmer selv hvordan du steker hakkebøf, rå, medium eller gjennomstekt.

Slik gjør du

Skjær opp løken og la den surre sammen med olje i pannen.

Når løken faller sammen tilsettes salt og pepper.

Kna sammen kjøttdeig, salt og pepper.

Del kjøttdeigen opp i 4 tykke bøffer som stekes på middels varme, 5 minutter på hver side.

Bøffene kan godt være rosa inni.

Tips

Server bøffene på godt rugbrød med salat og stekt løk. Tradisjonelt dansk tilbehør er rødbeter, syltede agurker og kapers.

Man skal være veldig forsiktig med bruk av kjøttdeig rått. Da bør man heller bruke rent oksekjøtt. Uansett skal det være kjøtt av storfe. Kjøttdeig av svin kan ikke brukes rå.

Kilde: Gastronomisk Institutt