NRK Meny
Kantareller i Estenstadmarka

«Fruktaktig duftende, gul og vakker står kantarellen i skogbunnen og frister oss til knebøy og begeistrede rop: «Kom og se, jeg har funnet gull!» Iblant ljomer hele skogen av gledeshyl fra store og små – vi hører det på lyden at noen har oppdaget en hel ring med kantareller.» Fra boka Matsprell i naturens verden.

Foto: Arne Venstad

Gyllen kantarellsuppe

Kantarellene får følge av tomat og gulrot i kantarellsuppen.

Slik gjør du

Fres de rensede og skårne kantarellene med grønnsakene et par minutter i smeltet margarin. (Brukes karri eller safran, røres dette inn i margarinen først.)

Spe med buljongen. La det hele syde under lokk ca. 20 minutter.

Kronblad av ringblomster kan gjerne tilsettes på slutten av koketiden. Smak til med salt.

Kilde: Matsprell i naturens verden, NRK Aktivum 2006