NRK Meny
Gulrøtter i sitronsirup

Råsyltede gulrotstrimler holder seg fint en uke i kjøleskapet.

Foto: Fra TV-serien Camillas krydderplanter / DR

Gulrøtter råsyltet i multisirup

Nye gulrøtter er gode servert rå. Men hvis du vil ha en forandring får du her en lekker sprø og krydret salat til fisk eller sandwich eller bare å småspise rett fra skålen.

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene til sirupen i en gryte. La det koke til sukkeret har løst seg opp.

Skjær gulrøttene i papirtynne strimler på langs, det gjøres lettest med en mandolin.

Hell den varme (ikke kokende) laken over gulrøttene. Salaten blir best om den får stå og trekke til neste dag, men den kan spises når den er avkjølt.

Tips

Samme lake kan brukes til agurk, fennikel og rabarbra.

Kilde: Camilla Plum i TV-serien Camillas krydderplanter/DR