Gulrotsalat

Gulrotsalat med hirse og selleri.

Foto: MARIKA HILL / FIVE CORNERS PRODUCTION

Gulrotsalat

Prøv Filip Langhoffs enkle salat eller forrett til lunsj eller middag.

Slik gjør du

Kok opp vannet. Legg i hirsen og la koke på svak varme i fire minutter. La deretter stå under lokk i ti minutter.

Smaksett hirsen mens den er varm med eplejuice, urtesalt og rapsolje. La stå i cirka 15 minutter.

Skjær eplene og selleri i terninger. Hakk selleribladene og bland sammen. Vask gulrøttene og strimle dem med en ostehøvel. Smak til med salt og rapsolje.

Ta det grønne av gulrøttene til garnityr.

Anrett i en stor skål. Ha først i hirsesalaten, og topp med gulrøtter, det grønne fra gulrøttene og rømme.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE