gulrotpølse

Hvert år kaster vi flere tonn grønnsaker fordi de er for store, for små eller for stygge. Det vil Paul Svensson gjøre noe med i TV-serien Matredderne.

Foto: SVT

Gulrotpølse

Gulrøtter fungerer utmerket som erstatning for pølser sammen med sennep og stekt løk. Paul Svensson kaldrøyker gulrøttene før servering.

Slik gjør du

Skrubb gulrøttene forsiktig. Varm røykespon i en støpejernspanne. Tenn på sponen slik at den tar ordentlig fyr og slukk med lokket etterpå.

Plasser gulrøtter i en form i bunnen av en kald ovn. Sett røykpannen på risten over. Løft av lokket og lukk stekeovnsdøren forsiktig. La avkjøle i 40 minutter.

Kok opp vann med krydder, laurbærblad, salt og hakket løk.

Tilsett gulrøttene i vannet og la dem småkoke til de er myke, men fremdeles spenstige. 90 grader ved indre kjernetemperatur er optimalt.

Varm opp pølsebrød. Legg en gulrot i hver. Topp med sennep, ketchup, stekt løk og agurkmiks. Det blir bedre enn wienerpølse.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Matredderne/SVT