Gulrotkake

Gulrotkake med karamelliserte, små gulrøtter på glasuren.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Gulrotkake med karamelliserte gulrøtter

Gulrøtter gir god smak til mange forskjellige retter. En favoritt nesten verden over er gulrotkaken med krydder og lekker glasur.

Slik gjør du

Gulrotkake

Visp eggene med sukkeret. Tilsett mel, kanel, natron, olje og revet gulrot. Bland lett sammen.

Hell røren i en smurt form og stek kaken i ovnen på 180 grader i omtrent 40 minutter.

Krem

Visp sammen ingrediensene til kremen, mascarpone, melis, vaniljesukker og saften fra en halv lime. La kremen avkjøles en stund i kjøleskapet. Glaser kaken med krem.

Karamelliserte minigulrøtter

Del gulrøttene på langs. Ha sukker og gulrøtter i en varm gryte. La dem karamellisere noen minutter før du har i gulrotsaften. Kok gulrøttene i saften til all væsken har kokt inn. La gulrøttene avkjøles.

Legg de karamelliserte, små gulrøttene oppå kremen.

Tips

Bytt ut det hvite sukkeret med rørsukker eller honning, hvis du foretrekker det.

Kilde: Linda Stenman-Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE