Gulrotkake
Foto: Hanne Hoftun / NRK

Gulrotkake

Lise Finckenhagen gir deg oppskriften på en saftig og god gulrotkake.

Slik gjør du

Kle en rund kakeform (22-24 cm i diameter) med bakepapir.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.

Rør til slutt inn smør, gulrøtter og nøtter og hell røren i formen. Stek kaken ved 175 °C i ca. 45 minutter.

Avkjøl på rist.

Visp sammen ost, smør og sitronskall. Bland inn melis og sitronsaft. Del kaken i to lag og smør litt ostekrem mellom lagene. Dekk kaken med resten av kremen. lag stripemønster med en gaffel, eller små topper med baksiden av en skje.

Pynt med f.eks. forvellede gulrotstrimler, nøttekjerner eller spiselige blomster.

Tips

Bland 1-2 ss finhakket sitronmelisse i ostekremen istedenfor sitronskall.
Eller erstatt sitron med lime.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen