Gulrotkake

Riv gjerne gulroten litt grovt. Da får du biter av gulrot i kaken og den blir luftigere enn hvis du river gulrøttene veldig fint.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Gulrotkake

Finn fram kanel, kardemomme, ingefær og nellik fra krydderskuffen. Alt hører til i gulrotkaken sammen med revne gulrøtter, nøtter og kokosmasse. Ostekremen får smak av lime og ekte vanilje.

Slik gjør du

Kle to springformer, 20 cm i diameter, med bakepapir. Varm ovnen til 170 grader.

Visp egg og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smør, gulrøtter, nøtter og kokosmasse. Fordel røren i formene. Stek kakene midt i ovnen i 25-30 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.

Visp sammen ost, smør og frøene fra vaniljestangen til blandingen blir glatt og klumpfri. Bland inn melis, limesaft og revet limeskall. Visp ostekremen tykk og luftig.

Legg den ene kakebunnen på et passende fat. Smør over 1/3 av kremen. Legg på neste bunn, og bre resten av kremen jevnt over og rundt kaken.

Pynt med for eksempel ristede kokosflak og gulrotstrimler før servering. Oppbevar kaken i kjøleskap.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+