Gulrotgranité med hvit sjokoladekrem

Hvit sjokoladekrem servert med tørkede smuler av gulrotkake, gulrotgranité og søte gulrotchips.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Gulrotgranité med hvit sjokoladekrem

Går det an å lage en god dessert med gulrøtter? Tareq Taylor tar på seg oppgaven og lager en dessert med gulrot på flere måter.

Slik gjør du

Gulrotgranité

Lag gulrotjuice med en råsaftsentrifuge. Smak til med litt sitronsaft. Tilsett eventuelt litt sukker, hvis gulrøttene ikke er søte nok. Frys saften i en form til den er helt hard. Skrap gulrotisen med en skje for å lage granité.

Søte gulrotchips

Kok opp vann og sukker og saften av en sitron. Skjær gulroten i syltynne skiver, det er lettest med en mandolin. Legg skivene i den varme sukkerlaken i ca. 30 sekunder. Legg skivene på en bakeplate med bakepapir og tørk dem i ovnen på 100 °C i ca. 1,5 time. Bruk bakepapir med silikon.

Ta gulrotchipsene av papiret med en gang de kommer ut av ovnen og la dem avkjøles på en tallerken eller en rustfri overflate. Oppbevares i lufttett boks, så de ikke kleber seg sammen.

Hvit sjokoladekrem

Smelt sjokoladen og de andre ingrediensene i vannbad. Legg gelatinen i kaldt vann. Når sjokoladen og de andre ingrediensene har smeltet sammen og du har rørt det til en smidig krem tilsettes gelatinen. Klem vannet ut av gelatinen og tilsett gelatinen i sjokoladerøren. Rør godt og sett røren til kjøleskapet. Dekk den helt med plastfolie, så det ikke danner seg snerk på toppen. La den bli kald før den skal serveres.

Legg opp to gode klatter med sjokoladekrem på en tallerken og server sammen med gulrotgranité og søte gulrotchips.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT