Gulrotbrød med brunost

Nybakt gulrotbrød med brunost og smør er en delikatesse.

Foto: TINE mediabank

Gulrotbrød

Saftig og godt brød med gulrot og solsikkekjerner. Gulrotbrødet holder seg saftig lenge og smaker godt i nistepakken.

Slik gjør du

Smuldre gjæren i bakebollen, varm melken til den er lunken. Hell den lunkne melken over gjæren og rør til den er oppløst.
Tilsett det øvrige, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Arbeid kraftig slik at den kjennes smidig og god.
Heves under plast på lunt sted ca. 30 minutter.

Ha deigen på melet bord og del den i to deler. Form dem til brød.
Legg dem på bakepapir på stekeplate, dekk til og la dem heve ca. 20 minutter.

Pensle med egg og strø på solsikkekjerner og eventuelt litt urtesalt.

Stekes i stekeovnen: 225 °C, ca. 15 – 20 minutter. Avkjøles under håndkle på rist.

Tips

Gulrotbrødene egner seg godt for frysing.

Kilde: www.tine.no