NRK Meny
Kyllingspesial

Kylling surret i bacon, gulrøtter, brokkoli, ridderost og cashewnøtter stekes i ovnen.

Foto: Ellen Marie Steen

Gulbrandsen kyllingspesial

Mattis har kokt sammen denne retten sammen med sin far. Dersom Gulbrandsen kyllingspesial frister, er det bare å prøve seg på denne oppskriften.

Slik gjør du

Surr en baconskive rundt hver kyllingfilet, press den hardt rundt slik at den sitter på under steking.
Stek kyllingfiletene i olje på sterk varme. Krydre med paprikapulver, salt og pepper på begge sider av kyllingen. Kyllingen er ferdig brunet når den har fått en fin, gyllen farge.

Skrell og kutt opp gulrøtter i tynne, lange skiver og legg det som et lag i en ildfast form. Legg kyllingfiletene over gulrøttene.
Ta blomstene av brokkolien og kok dem i 1 minutt i en kjele. Legg de ferdigkokte brokkoliblomstene rundt kyllingene.
Legg tynne skiver med ridderost over kyllingen og brokkolien, og dryss over cashewnøtter eller pinjekjerner.
Stekes i ovn på 200 ºC i 25-30 minutter. Pass på at kyllingen er gjennomstekt - altså helt hvit inni.

Kilde: Mattis Gulbrandsen