NRK Meny
Gulbetetartar

Vegetarisk tartar med gulbeter og nøtter. Fra programmet Hagen min.

Foto: Camilla Næss / NRK

Gulbetetartar

Saltbakte gulbeter spiller hovedrollen i denne smaksbomben av en forrett fra Dag Tjersland.

Slik gjør du

Gulbetetartar

Fyll en ildfast form med et par, gode never grovkornet salt. Skyll gulbetene, og legg dem i saltet. Bak gulbetene møre med skallet på i 180 grader.

Skrell de møre betene, og hakk dem i fine, små terninger. Smak til med eddik og olje.

Rør inn 2 spiseskjeer romtemperert margarinblanding, salt og pepper, og form blandingen, gjerne i en rund liten form, til fine runde kaker rett på tallerkenen. Du kan fint bruke majones i stedet for margarinblanding.

Fargerik garnityr

Garner med tynne skiver sjalottløk, ristede nøtter, syltet løk og kjørvel.

Dag Tjersland brukte også litt tørket sukkertare og vaktelegg da han lagde retten i programmet Hagen min.

Tips

Pynt gjerne maten med blomster som ringblomst, kornblomst, blomkarse og agurkurt. De er både dekorative og spiselige.

Ringblomst

Ringblomsten er både pen spiselig.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

Kilde: Dag Tjersland i TV-serien «Hagen min»/NRK