NRK Meny
Guacamole med tomat og rødløk

Erlend Damm Søby må ha både guacamole, pico de gallo og svinekjøtt med bønner når han spiser taco.

Foto: Erlend Damm Søby

Guacamole med tomat og rødløk

Guacamole må til hvis du skal ha taco, mener mannen bak denne oppskriften. Han bruker tomat og rødløk i tillegg til avokado.

Slik gjør du

Skåld tomaten ved å fjerne stilken, skjære et lite kryss i toppen og la den ligge i oppkokt vann i cirka ett minutt. Etterpå legger du den i iskaldt vann. Fjern frøene og innmaten, og skjær tomaten i biter.

Finhakk løk og hvitløk.

Ta kjøttet ut av avokadoen, og bland det sammen med de andre ingrediensene. Mos guacamolen sammen med en gaffel, eller kjør den helt glatt med en stavmikser.

For å holde guacamolen frisk, kan du ha den i en lufttett beholder, og la avocadokjernen ligge på toppen. Det går også an å bruke litt ekstra sitronsaft – men pass på så den ikke blir for sur!

Tips

Når Erlend Damm Søby lager taco, bytter han ut kjøttdeig med strimlet svinekjøtt og bønner – like mye av hver. Slikt kjøtt koster omtrent det samme som kjøttdeig, og hvis du bruker bønner i tillegg, blir kostnaden for tacomåltidet enda lavere. Andre grønnsaker, ost og rømme tilsettes etter smak.

Se også hans oppskrift på salsa til taco – tomatsalsa – Pico de Gallo.

Kilde: Erlend Damm Søby