NRK Meny
Brun avokado
Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

Guacamole

Guacamole er tradisjonell avokadosaus til meksikanske retter.

Slik gjør du

Skåld, flå og ta ut kjernene ut av tomaten.
Del avokadoene, ta ut kjernen og skrell dem forsiktig. Trekk ut eventuelt brune tråder.
Skrap skallet slik at det mørkegrønne kjøttet blir med.
Skjær avokadokjøttet i i små terninger.
Finhakk chilien og bland den med tomat, løk og avokado, koriander og halvparten av oljen i en bolle. Tilsett eventuelt resten av oljen og smak til med salt.
Dekk til med plastfolie og sett guacamolen i kjøleskapet til den skal serveres.

Et tips er at helle noen dråper sitronsaft i avokadomosen slik at den ikke oksydererer og blir brun.

Avokadoer som er brune inni kan ikke brukes til guacomole.