Slik gjør du
Smelt smør og tilsett mjølk, varm det opp til 38°C. Tilsett gjær og sukker. Legg veska i ei kjøkkenmaskin og tilsett mjølet. La det elte i ca 10 min til ein smidig deig. La det heve til dobbel størrelse.
Brune kjøttdeiga saman med finhakka løk. Bland i tomatpuré, eller boks med hakka tomatar. La putre eit kvarter.
Kjevl deigen ut til ein firkant og legg fyll og litt ost på. Rull deiga saman og kutt opp i 1 cm tjukke skiver, legg på brett, dryss ost på toppen saman med oreganokrydder, og la dei heve til dobbel størrelse.
Steikast på 200 °C i ca 15 min.
Tips
Fyllet kan varierast med skinke, champignon, mais og alt anna du likar.
Dersom barna ikkje likar bitar av løk i maten, kan det vere smart å mose løken med ein stavmiksar.
Bruk gjerne også ost med litt smak. Jarlsberg og mozarella smakar veldig godt.