Grønnsakstempura

Sprø grønnsaker som er dyppet i tempurarøre og fritert.

Foto: SVT

Grønnsakstempura med dipp

Gjør grønnsakene til sprøstekte godsaker med tempurarøre og en omgang i frityren.

Slik gjør du

Grønnsakstempura

Skjær alle grønnsakene i biter og sett dem til side. De må være på plass når tempurarøren og den varme oljen er klar.

Bland alle de tørre ingrediensene til tempurarøre. Spe ut med vann med kullsyre.

Varm opp olje. Dypp grønnsakene i tempurarøren. Ha grønnsakene i den varme oljen og friter dem. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server med en god dipp, som Zeinas tempurasaus.

Tempurasaus

Denne sausen passer godt til fritert asiatisk mat.

Finhakk chili og koriander. Press hvitløken. Bland alle ingrediensene til sausen. La den gjerne stå i kjøleskapet i 2-3 timer før servering.

Tips

Bruk forskjellige typer grønnsaker som blomkål, brokkoli, paprika, søtpoteter, squash og asparges.

Kilde: Zeina Mourtada i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT