NRK Meny
Sommermat - grønnsakspakker

Grønnsakspakke med tomat, løk og sopp.

Foto: Randi Wilsgård / NRK

Grønnsakspakker

Bruk sesongens grønnsaker og miks til en smaksrik og fargerik pakke som du kan steke på bål, på grillen eller i stekeovnen. Dette er ypperlig turmat.

Slik gjør du


Vask og rens grønnsakene. Del de opp i skiver eller biter.

Grønnsakene pakkes i aluminiumsfolie. Bruk dobbelt lag med folie.

Nederst legges litt meierismør. Legg så på grønnsakene. Poteter og rotgrønnsaker skal nederst i pakka. Avslutt med salt, pepper og litt olivenolje.

Brett sammen folien slik at pakka blir helt tett.

Varmebehandles til grønnsakene blir møre. Grill, bål eller stekovn kan brukes.

Hvis grønnsakspakkene skal brukes som et fullverdig måltid beregner vi ca. 250 gram grønnsaker per person. Hvis de skal være tilbehør holder det med ca. 100 gram per porsjon.