NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Grønnsakspagetti med brokkoli, sardiner og hvitløk

Grønnsakspagetti med finhakka sardiner, merian, grilla kål, pecorino og brokkolipuré.

Foto: SVT

Grønnsakspagetti med brokkoli, sardiner og hvitløk

Spagettien lages av poteter og pastinakk, brokkolien kjøres til grønn puré og spisskålen grilles i ovnen.

Slik gjør du

Skrell poteter og pastinakk. Bruk en mandolin eller et spesielt jern til å skjære begge deler i tynne, lange strimler. Legg grønnsakstrimlene i kaldt vann slik at de ikke blir brune.

Kok opp vann og litt salt, og blansjer (altså dypp i kokende vann) i rundt to minutter, eller til de ikke lenger er rå. Det skal fremdeles være litt tyggemotstand. Skyll «spagettien» i kaldt vann, og la den renne av.

Kok brokkolien i lettsalta vann, gjerne pastavannet, til den er myk. Det tar omtrent ti minutter. Ha den over i en blender, og kjør den til en glatt pure sammen med et par skjeer olivenolje og litt salt.

Del kålen i fire, og legg bitene på ei steikeplate med bakepapir. Rist bitene på 200 grader. Etter omtrent 20 minutter får de en fin farge – da er de ferdige.

Hakk hvitløk, chili og sardiner. Varm opp ei steikepanne, og ha i tre spiseskjeer olivenolje. Fres hvitløk, chili og sardinbiter til de begynner å få farge. Ha i grønnsakspagettien, og steik videre i tre-fire minutter mens du rører. Ha over hakka merian, smak til med salt og pepper og server med grilla kål, pecorino og brokkolipuré.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen / SVT