NRK Meny
Grønnsaksform

Denne retten er garantert full av kraft og smak.

Foto: Helena Rønning / NRK

Grønnsaksform

Det er grønnsakene som har hovedrollen her. Du kan velge om du vil legge til kyllingfilet, fisk eller lam.

Slik gjør du

Skjær nokså store stykker rødløk, gulrøtter, skrubba poteter - gjerne søtpotet - sellerirot og paprika i ulike farger. Skjær også et par røde chili i to og legg hele hvitløkskløfter med skallet på i formen.

Chilien skal ikke spises, men bare gi smak. Hvitløken klemmer du ut av skallet når retten kommer på tallerkenen.

Hell over 1/2-1 dl olje og krydre med det du vil, salt, pepper og rosmarin for eksempel. Sett formen inn i ovnen på ca. 200-250 °C. Ovnen skal være ganske varm.
Ta ut grønnsakene etter ca. 10 minutter og legg enten kyllingfilet, fisk eller lammekjøtt på grønnsakene.
Sett formen inn i ovnen igjen og stek den til kjøttet/fisken er gjennomstekt.

Kilde: Anne Kristin Bratvold