NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Grønnkålsuppe med sjøkreps i spisskålknytter

– Så himla godt det ble! Det var Pernilla Månsson Colts reaksjon på grønnkålsuppen med sjøkreps i spisskålknytter.

Foto: SVT

Grønnkålsuppe med sjøkreps i spisskålknytter

– Dette er noe av det beste jeg vet, sier kokken Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen. Blandingen av kål og sjøkreps gir mye av den femte smaken, umami.

Slik gjør du

Rens sjøkrepsene og legg til side de skrelte halene.
Legg alt skallet i en kjele og fres det i smør med finhakket løk og pastinakk. Tilsett timian og hvitvin og la det koke noen minutt. Hell på vann og kok buljong i ca. 45 minutter.

Sil buljongen over i en annen gryte gjennom en finmasket sil og tilsett fløte. Kok i ca. 20 minutter.

Vask grønnkålen grundig og skjær bort den tykke nerven i midten. Grovhakk bladene og la dem koke i buljongen i ca. 10 minutter.

Bland suppen med grønnkålen i en matprosessor. Sil bort kålen.
Krydre med salt og pepper.
Ferdig!

Spisskålknytter
Ta åtte store blader av spisskålen og kok dem raskt i saltet vann.
Skjær opp spisskål i strimler til du har ca. 5 dl og stek kålen i smør med finhakket løk. Ha i litt timian. Stek alt sammen til kålen og løken er myke. Legg til siden.
Stek sjøkrepshalene i smør og salt.
Lag små knytter av forvellet kål som du fyller med stekt kål og stekt sjøkreps.

Server knyttene i en dyp tallerken og slå over den varme suppen. Nam!

Tips

Flere oppskrifter: Fredag i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen/SVT