Laster innhold, vennligst vent..
Grønnkålchips

Snacks med grønnkål som er blitt sprø i ovnen.

Foto: SVT

Grønnkålchips

De er sprø, vanedannende og smelter på tungen. Chips. Disse er laget på grønnkål og ikke poteter. Men jeg lover at du kommer til å strekke deg mot skålen igjen og igjen.

Slik gjør du

Sett ovnen på 160 grader. Hvis du ikke har varmluftovn setter du den på 170 grader.

Skyll grønkålen godt. Ta bort stilkene og riv bladene i passe store biter som du legger på et rent kjøkkenhåndkle. Gni bladene lett for å få vekk eventuelt vann.

Press hvitløken. Ha grønnkålen i en skål sammen med resten av ingrediensene og masser sammen til grønnkålen er helt oljete.

Spre grønnkålen ut på en bakeplate, sett platen i midten i ovnen og vent i 10-15 minutter. Det er en fordel å være i nærheten av ovnen når det er gått 10 minutter. Pass på chipsen, så den ikke blir brent. Det kan gå veldig fort.

La chipsen bli avkjølt før du serverer den i en skål eller et kremmerhus.

Kilde: Elenore Bendel Zahn og Karoline Jønsson i TV-serien «Vegetarretter»/SVT