NRK Meny
Grønne linser med cherrytomater og sideflesk

Ertepureen legges på når retten er klar til å serveres.

Foto: Fra TV-serien «Niklas' mat»

Grønne linser med cherrytomater og røykt sideflesk

I denne retten har linsene hovedrollen og kjøttet er krydder.

Slik gjør du

Hvis du bruker tørre linser skal de skylles og bløtlegges i cirka tre timer først. Følg anvisningen på pakken.
Har du ferdige linser skyller du dem grundig før bruk.

Skjær tomatene i to og legg i en skål. Drypp på litt olje. Saltes.

Hakk løken. Skjær sideflesket i terninger. Brun løken og sideflesket i stekepannen. Drypp over honning og balsamicoeddik. La det koke ved høy varme i ca. fem minutter. Ha i linser og vann. Stekes på svak varme til vannet har kokt inn.

Bland erter, matyoghurt, sitronsaft, salt og pepper med en stavmikser til en grov puré.

Ta pannen av varmen og rør forsiktig inn bønner og tomater, slik at de blir varme. Pass på at ikke tomatene blir knust.

Topp med skjeer av ertepureen.

Serveres direkte fra pannen!

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt